VINE
A PALAMÓS

  • VINE

Palamós, Vida Mediterrània!

Aquesta és la forma més senzilla de descriure Palamós. El Mediterrani és present arreu i sempre a Palamós. I no tan sols el mar físic, el geogràfic, sinó el mar de l’ànima, el mar en tota la seva expressió. El mar ha definit la personalitat de la mateixa vila i dels palamosins; ha escrit la seva història, ha donat sentit i vocació als oficis, caràcter a la seva cuina i color i forma al seu paisatge.

Sempre sentim la presència del mar a Palamós. Un mar que hi és sempre, tot l’any. El mar dels estius càlids, sobre platges impecables de sorra fina que l’onada ha treballat al llarg dels anys. El mar que ha esculpit la roca per regalar-nos platges i cales idíl·liques i amagades de color verd maragda, que ha modelat la Costa per fer-la veritablement Brava. El mar de primaveres suaus arran de l’aigua, que ha donat vida, nom i color a la vegetació i a la fauna de la zona. El mar romàntic de la tardor que es deixa tenyir de vermell espectacular a les tardes que es van escurçant. El mar de l’hivern, de tramuntana, de recollir-se tots plegats al so de l’havanera, cançons de mariners i pescadors al voltant de la flama del reconfortant “cremat” de rom.

Palamós té -sempre ha tingut i tindrà- el mar Mediterrani com a referent de la seva pròpia existència com a poble. La pesca, les barques, les platges, els vents, la gastronomia… tot a Palamós porta el segell, l’aroma i el color del mar.

I darrere, per tot arreu, l’Empordà. Un veritable petit País al que aquest mateix mar Mediterrani va fer portar a la Grècia més prospera per donar-li el nom: EMPORION. Un territori divers, peculiar, ple de vida, de tradicions i d’història que arrenca del Mar i s’endinsa fins la terra del blat, de les suredes, de les alzines, rica i extensa. L’Empordà del somni Dalinià, de la determinació sobtada, de la pensada capriciosa -la rauxa- i del vent del Nord (la Tramuntana). Un veritable regal pels sentits de les persones que hi viuen o el visiten.

Com veieu, Palamós és així pels quatre cantons, la Vida Mediterrània en essència, en la seva màxima expressió.

Aquí, al mateix cor de la Costa Brava genuïna, al peu de la serralada litoral (les Gavarres), en l’entorn inigualable de l’Empordà ferm, càlid i autèntic, podreu sentir també com Palamós us omplirà de sensacions i records inesborrables.

Benvinguts a Palamós, a la Vida Mediterrània!

DESCOBREIX
PALAMÓS

EN COTXE

Arribar a Palamós es molt fàcil. La vila està connectada a l’AP7 en ambdues bandes, l’autovia C-65 i C-66 connectades a la C-31. 

Des de Barcelona:
Autopista AP7 sortida 9 direcció Palamós – Sant Feliu de Guíxols. Prendre autovia C-65 amb connexió a C-31.

Des de França:
Autopista AP7 sortida 6 direcció Palamós- La Bisbal d’Empordà. Prendre carretera comarcal C-66 amb connexió a C-31.

EN AUTOBÚS

SARFA (Grup Moventis), ofereix servei regular de bus des de Barcelona, Girona o Caldes de Malavella entre d’altres poblacions.

Servei directe a Palamós:

Consultar horaris

Des de Barcelona: Estació d’Autobusos Barcelona Nord. Durada del trajecte, 2h

Des de Girona: Estació d’Autobusos Girona. Durada del trajecte, 1h 15min

Des de Caldes de Malavella: Estació RENFE. Durada del trajecte, 1h 10min

EN TREN

RENFE, ofereix servei des de Barcelona, Figueres entre d’altres poblacions.

Servei directe a Palamós: No

Consultar horaris

Trens: MD o Regional

Parada Propera: Caldes de Malavella, Girona o Flaçà

Durada del trajecte: 1h 15min

Connexió: Autobús Sarfa direcció Palamós

AEROPORT GIRONA-COSTA BRAVA

Empresa: Autobusos Sarfa (juliol i agost)

Consultar horaris

Durada del trajecte: 1h 15min

Connexió:

bus Sarfa

tren RENFE

AEROPORT BARCELONA

Empresa: RENFE rodalies , Autobusos Sarfa

Consultar horaris

Destinació: Estació Sants

Durada del trajecte: 2h 30 min