ON
MENJAR

  • ON MENJAR?

Campanyes gastronòmiques

Una bona manera de descobrir les particularitats de la nostra gastronomia és tastar la varietat de plats que ofereixen les mostres gastronòmiques que es realitzen al llarg de l’any.

MENÚ DE LA GAMBA (de maig a juliol)

L’Ajuntament de Palamós impulsa el “Menú de la Gamba de Palamós” per promoure i donar a conèixer aquest producte tan característic del nostre municipi. 

Amb aquest menú, els restaurants certificats amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós, no només volen fer gaudir els vostres sentits a través de la seva gastronomia, sinó que volen reconèixer la feina del sector pesquer palamosí oferint-vos el producte més preuat d’aquesta flota pesquera.

La gamba de Palamós és un producte de prestigi reconegut arreu del món. Per això, l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors impulsen des de 2007 la Marca de Garantia Gamba de Palamós amb l’objectiu d’assegurar la traçabilitat del producte, augmentar la confiança del consumidor, incrementar el valor de la gamba i protegir el recurs.

CAMPANYA DEL VERMUT (abril-maig)

Palamós dóna la benvinguda a la primavera amb la campanya “Aquesta Primavera vine a fer el Vermut a Palamós! El comerç obert t’espera.

Les tavernes i bars del municipi ofereixen a preus populars un tast de vermut acompanyat amb una tapa.

La proposta vol incentivar la passejada i el gaudi del carrer en un període meteorològic propici, per això a banda de l’ambient comercial i de les terrasses, aquesta activitat es complementa amb la música en viu que amenitza places i carrers comercials de la vila els diumenges al matí, amb duets i trios que de manera fixa o bé itinerant posen el toc musical a l’activitat.

Aquesta campanya és organitzada per l’Àrea municipal de Promoció Econòmica i Turisme, amb la col·laboració de l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i el Turisme de Palamós (FECOTUR) i l’Associació de Tavernes, Restaurants i Oci Nocturn de Palamós.

FIRA DE LA GAMBA (juny)

Esdeveniment temàtic de la Gamba de Palamós, producte estrella del municipi i de la Costa Brava. La fira fa difusió del potencial culinari i gastronòmic de la gamba i, sobretot, posa en valor la seva qualitat extraordinària, certificada amb el segell de qualitat Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Visita el moll pesquer de Palamós i degusta les variades propostes gastronòmiques protagonitzades per la Gamba de Palamós, elaborades pels restaurants i les tavernes de la vila. A més a més, podràs descobrir i tastar productes del territori, comprar peix a la llotja i participar en diferents activitats de descoberta de la pesca i la cuina del peix.

Més informació 

 

(Español)

PALAMÓS GASTRONÓMICO (octubre)

Bajo el nombre de Palamós Gastronómico, el mes de la gastronomía y la cultura. Se engloban varias jornadas de celebración de la gastronomía de la villa de Palamós desde todos sus ámbitos para conocer toda su oferta, degustar los productos autóctonos, vivir la experiencia de cocinar con los mejores chefs y disfrutarla en familia. Durante el Palamós Gastronómico restaurantes y tabernas invitan a hacer la ruta de las tapas o platillos, donde los usuarios a través de sus votos y comentarios, escogen la mejor tapa o platillo. Además de la oferta de actividades gastronómicas, también se maridan actividades lúdicas y culturales.

 

LA GAMBA DE PALAMÓS

Des de les profunditats més secretes de la Mediterrània, només a un entorn tan natural com Palamós, podia existir un producte com la Gamba de Palamós.

El seu cos vermellós, la seva textura ferma, la seva frescor i el seu sabor incomparable, exquisit, fan que la degustació de la Gamba de Palamós sigui un plaer únic, íntim, inexplicable. Demani-la pel seu nom, Gamba de Palamós.

La incomparable qualitat de la Gamba de Palamós s’estén també a les varietats més exquisides de peix fresc que arriba cada tarda a la llotja. I el millor lloc per degustar-la és la magnífica oferta de restaurants de Palamós. Les mans expertes dels millors xefs de la Costa Brava faran arribar a la seva taula el plaer de gaudir dels millors productes de la Mediterrània.

Qui millor coneix i defensa la Gamba de Palamós són els pescadors de la Confraria de Palamós. La seva llarga tradició marinera els aporta un grau de legitimitat en l’art de la pesca, pròpia d’una professió que ha anat  passant de generació en generació.

Per això la Marca de Garantia de la Gamba de Palamós és un reconeixement al seu esforç diari i a la seva destresa per mantenir la màxima qualitat de la gamba.

La Marca de Garantia “Gamba de Palamós”

La marca de garantia assegura que la gamba que arriba al client manté el màxim nivell de qualitat: Un sabor exquisit, un aroma inconfusible, un aspecte atractiu i un grau de frescor immillorable. L’alta qualitat s’aconsegueix amb l’aplicació de normes estrictes en el procés de pesca, en el tractament i la manipulació de les gambes en tota la cadena de distribució, i amb un control exhaustiu de la cadena del fred (temperatura entre 0º i 4ºC)des del mar fins el consumidor final. Aquest procés queda garantit pel Comitè de Certificació de la marca.

Únicament aquest segell garanteix que és Gamba de Palamós:

 

ESPAI DEL PEIX

L’Espai del Peix, una aula gastronòmica del Museu de la Pesca, per identificar el peix i aprendre a preparar-lo i cuinar-lo, de la mà de la tradició gastronòmica marinera. Es fan cursos, show-cookings, tallers i degustacions dels plats típics de peix.

 

ON MENJAR?

Els més de 70 restaurants de Palamós us proposen una extensa i variada cuina que us permetrà trobar menjar per a tots els gustos i per a cada butxaca: establiments de totes les categories, amb plats del dia, menú, tapes o les millors receptes a la carta amb la cuina més innovadora, plats tradicionals de l’àvia o la genuïna cuina dels pescadors.

GROC

Plaça dels Arbres, 4

Palamós

601 98 09 42

www.instagram.com/groc_cafeteria

Tipus de cuina : MEDITERRÀNEA

Carta amb al·lèrgens :

Veure en el mapa

Puche

Plaça dels Arbres, 10

Palamós

872 03 03 20

Migdia i nit

Tipus de cuina : MEDITERRÀNEA

Veure en el mapa

Els Arbres

Carrer Salvador Albert i Pey, 2

Palamós

674 97 98 38

Tipus de cuina : MEDITERRÀNEA

Veure en el mapa

A Fuego Lento

Carrer Pagès Ortiz, 7 

Palamós

872 505 409

722 11 39 49

Instagram: afuegolento.palamos

Tipus de cuina : MEDITERRÀNEA

Opcions vegetarians :

Veure en el mapa

Amarcord Pizzeria

Passeig del mar, 8

Palamós

972 318 599

Insta pizzeriaitalianamarcord

Tipus de cuina : ITALIANA

Opcions vegetarians :

Carta amb al·lèrgens :

Veure en el mapa

Rumbo al Cairo

Avinguda Onze de Setembre, 48

Palamós

972 31 37 84

https://www.hotelmarinapalamos.com/

Veure en el mapa

Taverna a la Vista

Edf. Lluna Estel, Av. del President Lluís Companys, 84, 86

Palamós

611 05 47 29

Veure en el mapa

Txoko Donostiarra

Carrer de Tauler i Servià, 23

Palamós

676 86 27 08

Veure en el mapa

Bodega Xarel·lo

Carrer Dídac Garrell i Tauler, 10

Palamós

972 31 66 82

Veure en el mapa

MalaUva – Vins & Persones

Carrer Enric Vincke, 19, Local B

Palamós

620 87 56 84

Veure en el mapa

Bell Port

Passeig del mar, 1

Palamós

972 315 772

www.restaurantbellport.com

Tipus de cuina : PEIX I MARISC

Cert. Gamba de Palamós :

Veure en el mapa

Altamar

Plaça de la Murada, 5

Palamós

972 60 02 99

Opcions vegetarians :

Carta amb al·lèrgens :

Veure en el mapa

La Barberia

Avda Onze de setembre, 89

Palamós

616975976

650540446

http://tavernacalbarber.cat/

Veure en el mapa

Charter bar restaurant

Carrer Garbí s/n local 5, La Fosca

Palamós

677 281 611

https://www.facebook.com/BarCharterLaFosca/

Tipus de cuina : MEDITERRÀNEA

Veure en el mapa

D&C la fosca

Carrer Garbi, 6, local 8 –

Palamós

972 319 545 - 639 583 117

639 58 31 17

http://restaurantdc.cat

Tipus de cuina : MEDITERRÀNEA

Opcions vegetarians :

Carta amb al·lèrgens :

Veure en el mapa

Unagi

C/ Indústria, 4

Palamós

872 20 05 11

Tipus de cuina : INTERNACIONAL

Veure en el mapa

Saleo Restaurant

Plaça Catifa, s/n 

Palamós

608 651 610

www.vintageterrassadelmar.com

Tipus de cuina : MEDITERRÀNEA

Opcions vegetarians :

Veure en el mapa