UN DIA A
PALAMÓS

DESCOBRINT EL PAISATGE NATURAL DE PALAMÓS

Per començar el dia us plantegem dues maneres ben diferents per descobrir el paisatge natural de Palamós.

Per una banda, us recomanem descobrir a peu els secrets que guarda el front de mar de Palamós. Des del mateix passeig marítim comença una ruta, el Camí de Ronda, que tot vorejant la costa, arriba fins a Calella de Palafrugell. Pel camí, s’hi troben cales, platges, vestigis del passat de Palamós (poblat ibèric de castell), i l’Espai Natural de Castell-Cap Roig, una veritable fortalesa natural difícil de contemplar en el conjunt del litoral català. Aquest recorregut enllaça amb la xarxa de senders (370km) i la xarxa de cicloturisme (250km) del Baix Empordà, per a poder combinar la costa amb l’interior d’aquesta espectacular comarca.

Però també podeu gaudir de la natura mitjançant la pràctica de tota mena d’activitats nàutiques per a totes les edats i nivells d’experiència: Submarinisme, Caiac, lloguer d’embarcacions, vela, catamarà vela lleugera, ski-bus, snorkelling, trimarà vela , surf de vela, excursions marítimes, etc.

ELS SABORS DE PALAMÓS

L’Empordà, enclavament estratègic i amb una cultura gastronòmica reconeguda i prestigiada internacionalment, ofereix una terra afable i particular, ubicada de manera privilegiada per a l’elaboració de vins de qualitat.

A mig matí us convidem a descobrir els cellers de la Denominació d’Origen Empordà, que ofereixen la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions i degustar alguns dels millors vins de la contrada.

Per reposar unes hores, els més de 70 restaurants de Palamós us proposen una extensa i variada cuina que us permetrà trobar menjar per a tots els gustos, ja sigui cuina innovadora, plats tradicionals de l’àvia o la genuïna cuina dels pescadors.

ELS FRUITS DEL MAR

A partir de les quatre de la tarda, el port de Palamós és ideal per veure com torna la flota d’arrossegament i fer la visita guiada a la subhasta del peix des del mirador de la subhasta i el Centre d’Interpretació de la pesca i passejar per la llotja. Finalitzant la visita al Museu de la Pesca, fent un recorregut pel passat, present i futur de la pesca marítima a la Costa Brava.

Es pot completar la visita a l’Espai del Peix, per conèixer les característiques, la cuina i la gastronomia dels productes que s’han vist subhastar pocs moments abans.

EL NUCLI ANTIC I LA POSTA DE SOL

Per acabar el dia, podeu perdre-us pel casc antic i gaudir de vistes panoràmiques des dels diversos miradors de la vila, dels quals podreu gaudir d’una màgica posta de sol.

La recompensa del dia us espera sopant vora del mar alguns dels seus productes que hem vist arribar a la tarda al port o el producte estrella, la gamba de Palamós. Si no us voleu entaular, podeu fer una ruta de tapes per les diferents tavernes del nucli antic