ACTUALITAT

# Notícies - juliol 2024

CARTOGRAFIA DE PALAMÓS. EL PORT I LA VILA.

Veure tota l'actualitat

 

Plànols, cartes nàutiques, portolans i mapes

La sala d’exposicions temporals del Museu de la Pesca, ens presenta l’exposició “Cartografia de Palamós, el port i la vila”, amb aquesta exposició es vol mostrar antics plànols, cartes nàutiques, portolans i mapes, que recullen totes les característiques geogràfiques i arquitectòniques de la nostra vila des del segle XVII fins al segle XX. La mostra es pot veure fins a finals del mes de febrer i inclou un total d’unes 20 peces.

 

La sala d’exposicions acull un total d’unes 20 peces, principalment del fons del Museu, com a peça central hi tenim una maqueta que reprodueix com fou la vila a finals del segle XVII. Dintre d’aquest recorregut que ens invita a descobrir i conèixer la història de Palamós hi trobem diferents documents. Destaca un dibuix de 1668 que mostra una vista panoràmica de la vila, amb la muralla i amb galeres fondejades amb la muralla i amb galeres fondejades al port, que va realitzar Pier Maria Baldi amb motiu del viatge per Europa de Cosme de Mèdici, Príncep de la Toscana. També es pot veure una carta nàutica de 1886 on es representen les profunditats i els tipus de fons, esculls, cales i platges; un portolà del 1824 que descriu l’entrada a la badia de Palamós; o un plànol de Palamós de 1694 amb la ubicació de les tropes franceses durant l’atac que va patir la vila el juny d’aquell any.

 

L’exposició es pot veure gratuïtament en els horaris d’obertura del Museu de la Pesca, de dimarts a divendres de 10 a 13:30 hores, i de 15 a 19 hores; i els caps de setmana i festius de 10 a 14 hores, i de 16 a 19 hores.

 

 

  • De : 01/12/2020
  • Fins a : 28/02/2021

Actualitats relacionades