ACTUALITAT

# Notícies - abril 2024

6a edició del torneig internacional Beach Water Polo Costa Brava

Veure tota l'actualitat

La platja Gran de Palamós acull la 6a edició del torneig internacional Beach Water Polo Costa Brava, amb la participació de 260 esportistes de 10 països

El torneig internacional Beach Water Polo Costa Brava torna, un any més, a l’escenari de la platja Gran de Palamós amb la que serà la seva sisena edició, que es disputarà des de demà divendres dia 1 i fins diumenge 3 de setembre. Aquesta competició esportiva és organitzada per l’acadèmia internacional de waterpolo BIWPA i compta amb el suport de l’Ajuntament de Palamós.

Enguany es comptarà amb la participació d’un total de 260 esportistes integrats en 26 equips representants de 10 països. Es tracta de 7 equips nacionals, i de França, 3 de Regne Unit, 2 dels Països Baixos, 2 d’Emirats Àrabs Units, i 1 en els casos de les delegacions de Bèlgica, Iran, Moldàvia, Escòcia i Suïssa.

Des de demà divendres i fins al diumenge es jugaran un total de 90 partits en tres camps inflables (15m x 10m) que estaran ubicats a primera línia de mar, amb porteries i límits inflables, que se situaran a pocs metres de distància de la platja Gran, facilitant al públic el seguiment còmode de tots els partits.

El torneig arrencarà amb una fase prèvia de grups demà divendres, mentre que el dissabte es disputaran els vuitens de final, els quarts i les semifinals per les places de l’1 al 16. Finalment, diumenge es jugaran les finals per definir totes les posicions. D’aquesta manera, tots els equips jugaran entre 6 i 8 partits.

Entre els equips representants del territori estatal, destaca la presència dels vigents campions, el Moon Team del Club Natació Rubí. També repeteixen les noies de l’Urbat basc o The Union, un equip mixt de València.

Com a debutants més destacats, cal mencionar la participació de l’equip LGTBI+ Panteres Grogues i el Waterpolo Banyoles. De l’àmbit estranger, es torna a comptar amb dos equips dels Dubai Camels (Emirats Àrabs) i de la Universitat de Plymouth (Regne Unit), i destaquen algunes estrenes com la de l’Apiz moldau o l’SC Zuguet suïs.

Dissabte a la tarda, el tradicional partit de les estrelles (18:30 h) enfrontarà dos equips combinats capitanejats pels jugadors de la selecció espanyola Felipe Perrone i Unai Aguirre.

Waterpolo adaptat
En aquesta edició es torna a destacar la presència del waterpolo adaptat. El dissabte 2 de setembre a les 18 h, es durà a terme un partit d’exhibició de la mà de “Waterpolo Ability”, destinat a esportistes amb capacitats diverses, en una activitat on es potencia l’accessibilitat universal.

La presència, un any més, d’aquesta iniciativa al Beach Water Polo Costa Brava, permetrà promocionar-la i donar-la a conèixer, impulsant una disciplina esportiva com és el waterpolo, a la mida de totes les persones, inclusiva i accessible.

  • De : 01/09/2023
  • Fins a : 03/09/2023

Actualitats relacionades