ACTUALITAT

# Esdeveniments - maig 2024

Torna el Carnaval a Palamós!

Veure tota l'actualitat

Palamós torna a acollir el Carnaval als carrers de la vila del dissabte 11 al dimecres 22 de febrer ! El programa d’enguany s’iniciarà el diumenge 12 de febrer, a les 12 h, amb el vermut que organitza la colla dels Pirats, al passeig del Mar. Posteriorment, el dimecres 15 de febrer, la colla dels Kins20 obrirà la jornada a partir de les 13 h amb una calçotada popular que tindrà lloc a L’Arbreda Municipal.

Aquest dia es tancarà amb la festa de “La Vesprà”, on les colles palamosines anunciaran l’inici del Carnaval 2023. L’acte tindrà lloc a les 18h davant l’Ajuntament, on Reines i Carnestoltes d’altres anys i des de la balconada de la Casa de la Vila, llegiran els manaments de la festa i penjaran el pendó del carnaval palamosí.

 

Dijous Gras, 16 de febrer, la mainada del municipi serà la protagonista, i per això el programa ha previst a partir de les 11 h, una rua on el recorregut començarà al principi del Passeig del Mar,  on tots els infants que ho desitgin podran desfilar amb les seves disfresses, fins a arribar a la zona de l’estenedor de xarxes,  a partir de les 11:30 h tindrà lloc un fi de festa amb actuació musical, a l’Arbreda Municipal.

El divendres 17 de febrer, revetlla del cap de setmana central, Palamós iniciarà el programa d’activitats a les 6 h del matí, amb la tradicional “Despertà”, on les colles palamosines recorren el municipi amb la música de les seves carrosses. A les 9 h tindrà lloc una botifarrada popular al Passeig del Mar. La programació d’aquest matí seguirà a les 11 h, amb la visita que Reina i Carnestoltes d’altres edicions faran a l’Ajuntament de Palamós i posteriorment al Mercat Municipal, i es tancarà a partir de les 13:30 h amb l’arrossada popular pels botiguers a càrrec dels cuiners Toni Izquierdo, Tomàs Brull i col·laboradors.

L’acte central d’aquest dia es durà a terme a partir de les 17h, amb la festa temàtica pels carrers del poble on Reina, Carnestoltes i Colla aniran a participar de la festa temàtica a tots aquells carrers ambientats i gaudiran de la festa.
Dissabte 18 de febrer tindrà lloc l’acte central del Carnaval de Palamós amb la realització de la Grandiosa Rua que a partir de les 15:30 h, recorrerà les avingudes centrals del municipi, amb la participació de les comparses, carrosses i plataformes, i que la colla dels Pirats s’haurà encarregat d’anunciar amb música i ambient, amb la cercavila que farà durant el matí i amb la seva carrossa pels carrers de Palamós. Un cop finalitzada la Rua la festa seguirà al pàrquing de la Planassa amb les actuacions de les formacions:  Pelukass i Kharlitos Selektah.

El diumenge 19 de febrer es durà a terme la Gran cercavila matinal, i totes les colles que ho desitgin mostraran les seves disfresses i coreografies amb un itinerari que recorrerà bona part del passeig del Mar de Palamós.

Finalment, el Carnaval 2023 de Palamós es tancarà el dimecres 22 de febrer amb una Sardinada popular que tindrà lloc a l’estenedor de xarxes a partir de les 20h.

 

 

 

  • De : 01/01/2023
  • Fins a : 23/01/2023

Actualitats relacionades