ACTUALITAT

# Esdeveniments - abril 2024

ARRIBA LA 6a EDICIÓ DEL FESTIVAL “AMB SO DE COBLA”

Veure tota l'actualitat

El festival palamosí se celebrarà del 2 al 6 d’agost en diferents espais a l’aire lliure del municipi. Amb so de cobla es dirigeix tant al públic habituat a la música de cobla i a la sardana, com al públic més general a qui li agrada la música i vol descobrir noves sonoritats, sobretot relacionades amb l’arrel catalana, fent una destacada aposta per apropar aquesta música a la gent jove amb propostes més trencadores i atractives per a tots ells.

L’encarregat d’inaugurar, el dimarts 2 d’agost a les 22 h a la Plaça Sarquella, la 6a edició Amb So de Cobla, serà la valorada OMAC que barreja el so de la cobla amb la formació estàndard d’una orquestra simfònica. La seva primera producció és Trencadís estrenada a la Fira Mediterrània el 2021. Està composta i dirigida pel músic garrotxí Dani López, per a 30 músics i per a la cantant solista Anna Ferrer.

Les formacions clàssiques de Cobla també seran presents enguany en dos concerts. En primer lloc, el dimecres 3 d’agost a les 22 h a L’Arbreda, serà el torn del ja clàssic 22è Concert de la Costa Brava (Memorial Ricard Viladesau) amb la Principal de La Bisbal i Montgrins. Així mateix, des de la Catalunya del Nord, el 4 d’agost a les 19 h a Plaça Catalunya, ens visitaran La Cobla Rossellonesa que en un format més reduït del que és usual (en format sextet) i més concreta (prima, 1r tenor, 2n tenor, tuba, trompeta i contrabaix) faran un recorregut per la història de la música catalana.

Una altra de les característiques de l’edició d’enguany se situa en les coproduccions. D’un costat, en coproducció amb la Confederació Sardanista de Catalunya i creat expressament per a la gala de la Sardana de l’any, s’estrenarà oficialment dins d’un festival la fusió de la Cobla Maricel + In Crescendo + Anna D’Ivori. Serà el dijous 4 d’agost a les 22 h a la Plaça Josep Sarquella. El divendres 5 d’agost a les 22 h a Plaça Josep Sarquella, Za! & La Transmegacobla acompanyats per les veus de Tarta Relena portaran la seva particular fusió entre la distorsió, la psicodèlia i el so de la cobla.

El format més familiar de la sisena edició anirà a càrrec de La Cobla Bisbal Jove que de la mà de l’actor David Planas portaran l’espectacle Ssshht!, una aventura per a tots els públics on podreu descobrir de ben a prop els instruments que formen una cobla. Serà també el divendres 5 d’agost a les 19 h a la Plaça de Catalunya.

Finalment, per clausurar la sisena edició, el dissabte 6 d’agost a les 22 h a Plaça Josep Sarquella, Amb So de Cobla recupera una proposta presentada l’any 2011 sota el títol Coblism. Per l’ocasió estaran per acompanyats Cobosmika, reconeguda companyia de dansa creada l’any 2000 per la palamosina Olga Cobos i l’eslovac Peter Mika.

Tret de 22è Concert de la Costa Brava (Memorial Ricard Viladesau) amb la Principal de La Bisbal i Montgrins que les entrades són de pagament a 15€ € i es poden adquirir a https://www.lagorga.cat/espectacle/682, la resta de concerts és amb entrada gratuïta.

  • De : 02/08/2022
  • Fins a : 06/08/2022

Actualitats relacionades