ACTUALITAT

# Notícies - juliol 2024

VISITES A LES EMBARCACIONS HISTÒRIQUES GALEÓ ANDALUCÍA I AL PAILEBOT PASCUAL FlORES

Veure tota l'actualitat

Del 7 al 10 d’abril el port de Palamós acollirà l’estada de dos vaixells emblemàtics que formen part de la flota dels velers històrics i del patrimoni marítim de la mediterrània.
Es tracta del galió Andalucía i el pailebot Pascual Flores, gestionats per la Fundación Nao Victoria

El galió Andalucía, propietat de la Fundación Nao Victoria, és la rèplica dels vaixells espanyols dels segles XVI al XVII utilitzats en les expedicions marítimes de descoberta i de comerç interoceànic entre Espanya, Amèrica i Filipines, les anomenades “flotes d’Índies”. Es tracta d’un navili de fusta construït en un acurat rigor històric, amb 55m d’eslora, sis cobertes i gairebé mil metres quadrats de superfície vèlica.  Durant les visites que es realitzaran la setmana vinent a aquest vaixell, el públic participant podrà recórrer les seves cobertes i conèixer els detalls del seu equipament, així com saber com era la vida a bord i quina és la seva història.

El pailebot Pascual Flores va ser construït l’any 1917 i es va dedicar al cabotatge, amb el transport de mercaderies entre la costa mediterrània i la d’Àfrica. El Pascual Flores compta amb tres pals i té una eslora de prop de 35m. Aquest pailebot desplaça 210 tones i està dotat d’un total de 10 veles, que sumen un global de més de 400m2 de superfície vèlica.

El cap de setmana la visita al del galió Andalucía, i el pailebot Pascual Flores (aquest darrer en els períodes que no faci navegacions pel litoral palamosí) s’obriran a tot el públic interessat. D’aquesta manera el dissabte 9 i el diumenge 10 els vaixells seran visitables de les 10 a les 20 h, de manera ininterrompuda.

Les navegacions previstes pel litoral del municipi amb el pailebot, es programaran dijous i divendres de 17 a 20 h; i dissabte i diumenge entre les 11 i les 14 h i les 17 i les 20 h, sempre que es puguin organitzar grups de com a mínim 10 persones. La durada d’aquestes sortides serà aproximadament d’unes tres hores.

El preu per a poder fer la visita a cadascun dels vaixells, serà de 7 euros per a les persones més grans de 10 anys; de 4 euros per als menors d’aquesta edat, mentre que per als infants de 0 a 5 anys serà gratuït. S’estableix també un preu unitari de 18 euros per a les famílies (2 adults i fins a 3 infants de 0 a 10 anys). Amb l’adquisició d’aquests tiquets s’inclou l’entrada gratuïta al Museu de la Pesca.

Els tiquets per a poder realitzar les navegacions del cap de setmana en el Pascual Flores tenen un cost de 25 euros per a infants fins a 14 anys, i de 45 euros per a la resta de públic.

Les entrades per a les visites o les navegacions, es poden adquirir al web: www.velacuadra.es

  • De : 07/04/2022
  • Fins a : 10/04/2022

Actualitats relacionades