ACTUALITAT

# Esdeveniments - juliol 2024

CARNAVAL

Veure tota l'actualitat

Del 19 de febrer al 2 de març.

Palamós torna a acollir el Carnaval als carrers de la vila del 20 de febrer al 2 de març! El programa d’enguany s’iniciarà el diumenge 20 de febrer, a les 12 h, amb el vermut que organitza la colla dels Pirats, al passeig del Mar. Posteriorment, el dimecres 23 de febrer, la colla dels Kins20 obrirà la jornada a partir de les 13 h amb una calçotada popular que tindrà lloc a l’estenedor de xarxes del costat del port pesquer. Aquest dia es tancarà amb la festa de “La Vesprà”, on les colles palamosines anunciaran l’inici del Carnaval 2022. L’acte tindrà lloc a les 19 h davant l’Ajuntament, on Reines i Carnestoltes d’altres anys i des de la balconada de la Casa de la Vila, llegiran els manaments de la festa i penjaran el penó del carnaval palamosí.

Dijous Gras, 24 de febrer, la mainada del municipi serà la protagonista, i per això el programa ha previst a partir de les 18 h, una rua que tindrà lloc en el darrer tram de l’avinguda de l’Onze de Setembre (entre el passeig del Mar i el port pesquer) on tots els infants que ho desitgin podran desfilar amb les seves disfresses, fins a arribar a la zona de l’estenedor de xarxes, on a partir de les 19 h tindrà lloc un fi de festa amb actuació musical.

El divendres 25 de febrer, revetlla del cap de setmana central, Palamós iniciarà el programa d’activitats a les 6 h del matí, amb la tradicional “Despertà”, on les colles palamosines recorren el municipi amb la música de les seves carrosses. A les 9 h tindrà lloc una botifarrada popular a l’estenedor de xarxes, i a partir de les 9:30 h els més valents podran participar a la “Despertà al mar” i llençar-se a l’aigua. La programació d’aquest matí seguirà a les 11 h, amb la visita que Reina i Carnestoltes d’altres edicions faran a l’Ajuntament de Palamós i posteriorment al Mercat Municipal, i es tancarà a partir de les 13:30 h amb el Dinar de botiguers que la colla Els Destronats organitza a la plaça dels Arbres.

L’acte central d’aquest dia es durà a terme a partir de les 16:30 h, amb la visita que l’Associació del Carnaval i la comitiva carnavalera faran als comerços del municipi que s’hagin ambientat amb temàtica de la festa. A diferència d’altres anys però, no s’accedirà a l’establiment i es ballarà al carrer.

Dissabte 26 de febrer tindrà lloc l’acte central del Carnaval de Palamós amb la realització de la Grandiosa Rua que a partir de les 15:30 h, recorrerà les avingudes centrals del municipi, amb la participació de les comparses, carrosses i plataformes, i que la colla dels Pirats s’haurà encarregat d’anunciar amb música i ambient, amb la cercavila que farà durant el matí i amb la seva carrossa pels carrers de Palamós. Un cop finalitzada la Rua la festa seguirà a l’estenedor de xarxes amb l’actuació musical de les formacions: Diamond Stick i Kharlitos Selektah.

El diumenge 27 de febrer es durà a terme la Gran cercavila matinal, i totes les colles que ho desitgin mostraran les seves disfresses i coreografies amb un itinerari que recorrerà bona part del passeig del Mar de Palamós.

Finalment, el Carnaval 2022 de Palamós es tancarà el dimecres 2 de març amb una Sardinada popular que tindrà lloc a l’estenedor de xarxes a partir de les 19:30 h.

thumbnail of Programació

Més info a: www.carnavaldepalamos.cat

  • De : 19/02/2022
  • Fins a : 02/03/2022

Actualitats relacionades