ACTUALITAT

# Notícies - juliol 2024

PALAMÓS PARTICIPA A LA JORNADA TÈCNICA DEL PROGRAMA “BARRIS I VILES MARINERES” DE L’AGENCIA CATALANA DE TURISME

Veure tota l'actualitat

Dijous 4 de novembre, el personal tècnic de l’area de turisme de Palamós serà present a la jornada tècnica i de benchmark que organitza l’Agencia Catalana de Turisme en el marc del programa “Barris i Viles marineres” del qual Palamós n’és membre des de la seva constitució l’any 2019 junt amb 14 municipis més de la costa catalana com Begur, Sant Pol de Mar, Vilanova i la Geltrú, Cambrils o Les cases d’Alcanar.

Aquesta primera jornada tècnica després de la parada deguda a la Covid-19 tindrà lloc al barri del Serrallo de Tarragona.

Aquests barris i viles marineres són poblacions litorals que conserven viva la cultura i l’activitat lligada al mar i que a més, han sabut trobat les propostes més atractives per transmetre el seu caràcter mariner als visitants.  A través d’elements arquitectònics com fars, ports o torres de defensa; propostes culturals com ecomuseus, visites a embarcacions o a confraries de pescadors; i patrimoni immaterial lligat a la vida al mar com festes i llegendes; les viles marineres conviden al visitant a imaginar com era (i com és encara) una vida vinculada al mar. Aquests municipis han sabut mantenir viva la seva herència marinera que els fa tant característics.

En aquesta jornada, els diferents municipis assistents posaran en comú les accions i iniciatives que duen a terme per mantenir viva aquesta essència marinera, i s’aprofitarà la visita per conèixer de primera mà els projectes del municipi que acull aquesta primera trobada:  el projecte cultural del teatret del Serrallo, el museu, l’observatori blau i les iniciatives que porten a terme al barri.

Actualitats relacionades