ACTUALITAT

# Esdeveniments - abril 2024

EL MUSEU DE LA PESCA POSA EN MARXA LES SEVES ACTIVITATS FORMATIVES DE TARDOR

Veure tota l'actualitat

El Museu de la Pesca ha encetat les activitats formatives de tardor amb la posada en funcionament de dos primers cursos que tenen el mar com a referent. Es tracta del curs d’armar i remendar xarxes, i també el d’introducció a la meteorologia marina que tenen lloc durant aquest mes de novembre i que compten amb la col•laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i el suport de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya.

El curs d’armar i remendar xarxes ofereix la possibilitat de poder aprendre moltes de les noves i curioses aplicacions que se li poden trobar a aquesta activitat, com és el cas de l’elaboració de bosses de mà fetes amb xarxa. Les classes tenen lloc a les instal•lacions del Museu de la Pesca i son impartides per les palamosines Carme Àvila i Neus Serrano, que han passat bona part de la seva vida dedicada professionalment a aquest ofici que han realitzat al port de Palamós.

El curs sobre meteorologia marina introduirà els participants al coneixement de les dinàmiques meteorològiques generals i particulars (pressió atmosfèrica, borrasques, anticiclons, vent, núvols, ones). També en el procés de recollida de dades meteorològiques i la seva interpretació.
En les sessions previstes es parlarà del paper de l’oceà sobre la meteorologia, amb la distribució de corrents i circulació termohalina global; així com del canvi climàtic, la regulació del clima en les zones costaneres i l’afectació dels corrents sobre la pesca i l’economia local.

Actualitats relacionades