ACTUALITAT

# Esdeveniments - juliol 2024

EL JULIOL PALAMÓS ES MOU A RITME DE RUMBA

Veure tota l'actualitat

El 2 de juliol, s’inicia la 8ena edició del Festival Rumb(A) Palamós, concerts de rumba catalana a l’aire lliure i gratuïts. Enguany hi ha la presència de Rumb(a)nd Palamós, Joan Rovira, Maluks, Tribut a Gato Pérez i Sabor de Gracia. Tots els concerts tindran lloc els divendres de juliol a l’Arbreda Municipal a les 22:30h. Els concerts són gratuïts però cal reservar entrada a www.lagorga.cat

El Festival Rumb(A)Palamós torna un estiu més per posar en valor la música popular i tradicional en el gènere de la rumba catalana a la Costa Brava i per extensió a les comarques de Girona. 

El 2 de juliol comença el festival amb la pròpia formació musical que s’ha creat expressament per al festival.  La Rumb(a)nd Palamós, formada amb músics de renom de la rumba catalana, integrants d’altres grups i formacions rumberes catalanes. Els músics que integren la nova formació són concretament: Rafalito Salazar; David Torras, Daniel Landry, i Marc Dantuvi, tots ells veus i guitarres; acompanyats per Naama Hernandez i Eva Sendarrubias, a les palmes i balladores. 

El 9 de juliol serà el torn de Joan Rovira. Joan Rovira és un cantautor català de folk, rumba i pop nascut a Camarles, localitat del delta de l’Ebre. Als set anys va aprendre a tocar la guitarra i des de llavors sempre va voler dedicar-se a la música. Després de cursar estudis de saxòfon al Conservatori ESMUC, Rovira va començar a obrir-se pas com trobador de carrer, a Espanya i en països com França, Itàlia o Gran Bretanya, per després passar a tocar en festes i pubs fins eventualment arribar a festivals i teatres.èdic de l’univers llatí i Jamaica sencera.

La tercera de les propostes del festival arribarà el divendres 16 de juliol amb les MALUKS, Maluks dona els seus primers passos a principis de 2019. El grup valencià format per quatre dones promet omplir l’escena musical valenciana de dancehall, reggae, cúmbia i dub

El divendres 23 de juliol el festival Rumb(A)Palamós posarà damunt l’escenari de l’Arbreda a Tribut a Gato Pérez, una gira de concerts en homenatge a la figura del gran Gato Pérez, quan just es compleixen trenta anys de la seva mort. La gira amb el nom “Todos los gatos no son pardos” va arrencar a Barcelona la passada primavera estenent-se per tot el territori.

El tancament de la programació rumbera d’aquest festival es durà  terme el divendres 30 de juliol amb la participació de Sabor de Gracia. Sabor de Gràcia és un grup de rumba catalana format per gitanos catalans de Gràcia. Canten principalment en català, alternant-lo amb el castellà. Creat per Sicus Carbonell el 1994, el grup va publicar el seu primer àlbum el 1997 i des d’aleshores s’ha mantingut actiu.

 

 

  • De : 02/07/2021
  • Fins a : 30/07/2021

Actualitats relacionades