ACTUALITÉ

# Esdeveniments - avril 2024

Palamós Terra de Mar 2023

Voir toutes les actualités

Palamós Terra de Mar 2023

La 16a edició del festival Palamós Terra de Mar se celebrarà els dies 13 i 14 de maig de 2023. Vol unir el Salvament Marítim, com a leitmotiv d’aquesta edició, amb projectes, iniciatives i accions del teixit econòmic, social i cultural del territori. La rellevància del servei de salvament en el marc de l’economia blava es tradueix en un gran nombre d’intervencions que anualment duu a terme per salvar vaixells, navegants i persones en perill a la mar.

Catalunya té una àmplia flota de mitjans destinats al salvament marítim i una nòmina de professionals de primer nivell. Durant més de cent anys, ajudar a la gent en perill a la mar ha mantingut atentes les poblacions costaneres per mitjà d’associacions constituïdes específicament per manejar mitjans convertits, ara per ara, en autèntics ítems del patrimoni marítim, com ara els bots salvavides insubmergibles que s’han conservat fins als nostres dies.

Palamós Terra de Mar 2023 vol ser un aparador de l’ahir i l’avui del Salvament Marítim. Vol donar a conèixer quins eren els mitjans de què disposaven els nostres avantpassats, i donar rellevància també a un servei en molts casos invisible, però sempre alerta a qualsevol situació de perill, la velocitat de la intervenció és crítica per al seu èxit. Al llarg del festival, els visitants podran veure demostracions de l’associació Bot Salvavides de Calafell, a bord d’un bot de salvament insubmergible centenari que busca ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat. També Salvament Marítim entitat depenent del Ministeri de Foment, serà present durant el festival amb l’embarcació Salvamar Sirius i amb una espectacular demostració de salvament aeri amb un helicòpter, entre altres atractius relacionats amb la vigilància i la intervenció a mar. Com en altres edicions, les embarcacions a vela continuaran gaudint del paper destacat des de les primeres edicions que els atorga el festival. Hi haurà atraccions de primer ordre en forma de grans vaixells tradicionals, com són els pailebots Santa Eulàlia, del Museu Marítim de Barcelona i el quetx Ciutat Badalona, el remolcador del port o l’embarcació d’arrossegament Estrella del Sur III per a la promoció de la pesca-turisme.

Navegar per la badia continua essent un dels atractius centrals de la festa. Durant tot el cap de setmana, vaixells com el veler goleta Äran i els catamarans Nautilus Sea View i Don Pancho Experience oferiran experiències marítimes durant tot el cap de setmana.

L’extensa oferta anirà acompanyada d’activitats paral·leles al moll i la vila, com ara el mercat de productes mariners, exposicions, tallers i jocs infantils, concerts musicals, visites guiades, presentacions, degustacions de cuina marinera tradicional, iniciacions i bateigs de mar, con[1]cursos i premis.

Un litoral per descobrir-lo per mar

L’edició 2023 del Palamós Terra de Mar t’encantarà. Podràs gaudir plenament d’un cap de setmana de mar, del port, del patrimoni que atresora i de totes les activitats organitzades. Ofereix, com és tradicional, experiències marítimes de caràcter lúdic que posen en relació els participants amb els vaixells tradicionals i moderns, la navegació, els oficis i els professionals que treballen diàriament al port. En aquest sentit, la pesca, els pescadors i el peix local hi tindran també un paper protagonista gràcies a les activitats gastronòmiques.

Més informació a: www.palamosterrademar.cat

 

 

  • De : 13/05/2023
  • Jusqu'à : 14/05/2023

Actualités en rapport